2000

CSO, Cem Mansur yönetiminde Eylül 2000’de çıkılan İngiltere turnesinde Bristol, Croydon ve Londra’da konserler verdi.

2008, CSO Konser Salonu’nun baştan aşağı yenilendiği yıl oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Doğuş Grubu arasında imzalanan protokolle CSO Konser Salonu 10 milyon TL bütçeli bir renovasyona girdi. Doğuş Grubu orkestranın ‘ana sponsorluğunu’ da üstlendi.

Yenilenen salon 10 Ekim 2008’de piyanist İdil Biret’in resitali ve Rengim Gökmen yönetimindeki CSO’nun 12 Kasım’da verdiği konserle açıldı.

2008’deki yurtdışı turnelerden biri Moskova’ya, diğeri ise Türkiye’nin ‘Onur Konuğu Ülke’ olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında Ekim ayında Frankfurt’a yapıldı. Frankfurt’taki konserde Saygun’un başyapıtı Yunus Emre Oratoryosu Almanca olarak seslendirildi.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın ülkemizin müzik hayatına olağanüstü katkılarda bulunmuş kişi ve kurumlara 1989 yılından beri her yıl dağıttığı Onur Ödülü Altın Madalyası’nın 2008 yılındaki sahibi CSO oldu. CSO ödülünü aralık ayında düzenlenen törende aldı.

1959’da başlayan ‘Ordu ve Bölge Konserleri’nin ellinci yıldönümü olan 2009’da Rengim Gökmen yönetimindeki CSO ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ adlı turneyi başlattı. 2016’ya kadar sürdürülen turne kapsamında Anadolu’nun 36 farklı kampüsünde binlerce üniversite öğrencisine ulaşıldı.