1961

Mayıs 1960’da CSO’nun hedefinde Karadeniz bölgesi vardı. Trabzon’da verilen konserlerle başlayan ‘Karadeniz Bölgesi Ordu ve Bölge Konserleri’ Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Zonguldak duraklarından oluşuyordu. Şef Robert Lawrence aynı yıl yerini İtalyan şef Bruno Bogo’ya bıraktı. Bogo ve Hikmet Şimşek CSO’yu Mayıs 1961’de yapılan ‘Ordu ve Bölge Konserleri’ kapsamında Kayseri, Sivas, Malatya, Elâzığ, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Edirne, Kocaeli’de verilen konserlerde yönetti.
CSO Konser Salonu, Bruno Bogo yönetimindeki CSO ve solist Suna Kan’ın katılımıyla, Cumhuriyetin ilanının otuz sekizinci yıldönümü şerefine 29 Ekim 1961 tarihinde düzenlenen küçük bir konserle hizmete girdi. Mimarlar Ertuğrul Özakdemir ve Feridun Helvacıoğlu, Talatpaşa Bulvarı üzerinde bulunan Sergievini ‘Devlet Konser Salonu’na dönüştürme projesine imza atan isimlerdi. CSO’nun o zamanki müdürü Mükerrem Berk 800 dinleyici alan salonun kapılarının açıldığı 1961 yılını, 1826 yılında dünyaya geldiği kabul edilen CSO için ikinci ve hatta ‘asıl’ kuruluş yılı olarak gördüğünü ifade ediyordu.
CSO üyelerinden oluşan oda orkestrası kemancı Fethi Kopuz şefliğinde daha önce ziyaret edilmeyen doğu illerimize Nisan 1962’de bir turne yaptı. Solist, özel olarak bu turneye katılmak isteyen kemancı Suna Kan’dı. Erzincan, Gümüşhane, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri, Tatvan-Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Malatya, Kayseri turne kapsamında ziyaret edilen illerdi.